PIRELLI OFFICES

Location
Milano - Italy
Date
2007
Studio
Gregotti Associati International

THE PROJECT

  • Location Milano - Italy
  • Date 2007
  • Studio Gregotti Associati International

By law, the design for the new Pirelli office building had to respect the height, function and construction area parameters of the pre-existing industrial building. It was therefore a “building replacement” project to be carried out via the demolition and reconstruction of the spaces already present in the previous building, enhancing its architectural qualities while respecting the morphology of the historic construction fabric. 

The design and architectural choices for the redevelopment and transformation of the entire Pirelli site and its buildings were therefore made with the goal of underlining the continuity of production established in the area throughout the 20th century. 

 

Photo credits: Andrea Martiradonna

Pirelli Offices: Photo 8

PRODUCT USED

 The facades of the building are clad with dark grey PIRELLI STONE porcelain stoneware (size 74.3x99.3x1.4 cm), a product that Cotto d’Este developed to ensure the harmony of the new construction with the pre-existing buildings at the Pirelli site.

Pirelli Offices: Photo 10
pirelli-stone---grigio pirelli-stone---grigio

PIRELLI STONE - GRIGIO

The sizes:

  • 74x99 cm

Where to buy

pin
Sales network

Other projects

modal cersaie
CONTATTACI

Follow us on social media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Subscribe to the newsletter to receive exclusive dedicated offers.